Ковано желязо от Фабрика Хефест
Начало

Фабрика за ковано желязо - Хефест

Производство и монтаж на огради, врати, парапети, решетки, мебели, елементи


Ние сме най-мащабният производител и вносител на елементи от ковано желязо.
Разполагаме в наличност с над 2 750 000 елементи от ковано желязо!
За да разберете актуалните цени
ПОЗВЪНЕТЕ на 0896 73 69 21

ГАРАНТИРАМЕ НАЙ-НИСКИ ЦЕНИ !!!

Продукти

Елементи

Хефест Пловдив е най-големия вносител и производител на ковано желязо в България Продуктовата гама изделия и елементи от ковано желязо на фабрика Хефест съдържа кован метал, върхове, розетки, листа, цветя, елементи за вграждане, обков и дръжки, декоративни елементи, отливки, щамповани елементи, топки, конуси, пирамиди, пана за вграждане, центри, както и градинска мебел, огради, парапети, решетки, врати, тенти, шатри и други. Използваните декоративни елементи от ковано желязо за изработка на тези метални изделия и конструкции, определят до ...

Разгледай
Изделия

Хефест е фабрика за ковано желязо в Пловдив и изработва всякакви изделия и елементи от ковано желязо - парапети, решетки, огради, врати, портали, градинска мебел, шатри, пейки, мас, столове и други изделия от ковано желязо, предназначени за хотели, заведения, частни вили, къщи и други. За интериорно и екстериорно обзавеждане с ковано желязо на Вашите хотел, къща, вила, заведение, паркове и градини, фирма Хефест изработва и предлага уникални мебели, шатри, навеси, пейки, маси и столове, а и аксесоари, изработени по проекти на Hefest или Ваши ...

Разгледай
Кован метал

Хефест Пловдив има собствено производство кован метал - шина, плътен квадрат, квадратна тръба. ГАРАНТИРАНО НАЙ-НИСКИ ЦЕНИ !!! За количества - отстъпка от посочените цени за ковано желязо ! Шина кован метал размер метал накат - L=3000 12/5 12/6 16/5 16/8 20/3 20/4 20/5 20/6 20/8 20/10 цена на дребно, лв. 3,85 6,65 5,18 11,75 3,85 5,17 9,18 7,85 10,37 13,03 размер метал накат - L=3000 25/4 ...

Разгледай
Ламарина

Хефест предлага листове щампована ламарина в различни шарки и размер - 1.2 mm GxY mm 1000x2000.

Разгледай

Елементи от ковано желязо

GY2751.20 лв.

 14/14 - 29x46

342800.67 лв.

30/30

010131.90 лв.

GxY 80x440
12x6
0,430 gr

070066.80 лв.

G1 - G2 - Y
 12x25x800
1,040 gr

Нови продукти в Хефест

Предлагаме на Вашето внимание следните нови артикули Щампована ламарина >>>

Щампована ламарина 1.2 mm, GxY mm, 1000x2000 листовеЩампована ламарина 1.2 mm, GxY mm, 1000x2000 листовеЩампована ламарина 1.2 mm, GxY mm, 1000x2000 листове
1.2 mm GxY mm 1000x2000

ВИЖ ВСИЧКИ МОДЕЛИ >>>

Промоции във Фабрика Хефест

Бъбрек от ковано желязо Връхче от ковано желязо   ВИЖ ОЩЕ ПРОМОЦИИ >>>

 

Хефест е най-мащабния производител на ковано желязо в България, дъщерна фирма на Хъс ООД. Създадена в края на 2005 г., за кратко време твърдо зае едно от челните места като производител и вносител на елементи от ковано желязо. Дейността включва производство и монтаж на изделия от ковано желязо на перфектни цени. Хефест предлага елементи от ковано желязо изключително на едро. Като най-големия производител на ковано желязо, Хефест разполага с наличност от елементи и кован метал в големи количества - над 2 750 000 елемента, както и готови изделия от ковано желязо като парапети, шатри, спални, полюлеи и други.

Фабрика Хефест в Пловдив разполага с машини за накатяване на пълната гама артикули от кован метал, както и машини за топла и студена обработка на метала. Дейността на Хефест включва серийно производство на елементи от ковано желязо, парапети, решетки, огради, портали и врати, мебели ковано желязо, градинска мебел и аксесоари за градината, всичко от ковано желязо.

Хефест изработва интериорно и екстериорно обзавеждане и други изделия от ковано желязо
, с осигурени доставка и монтаж. Предлага изработка на уникални мебели, спални, маси, столове, пейки, навеси, шатри и интериорни и градински аксесоари от ковано желязо, изработени по проекти на Hefest или Ваши идеи.

 

Хефест разполага с дистрибутори в София, на Околовръстен път, във Варна, Стара Загора, Ловеч, Хасково, Смолян, Кърджали, Велинград и др. При всички тях, както и във фабриката за ковано желязо в Пловдив, можете да поръчате и елементи от ковано желязо, кован метал, мебели от ковано желязо, парапети, огради и други изделия от ковано желязо на цени от производител.

Фабрика Хефест може бързо да достави свои продукти във всяка точка на страната, независимо дали търсите ковано желязо в град с дистрибутор или за Бургас, Русе, Плевен, Смолян, Благоевград, Гоце Делчев, Враца и т.н. Поддържаните огромни количества на склад са непосилни за другите фирми за ковано желязо в страната. Хефест е Вашият надежден партньор!

Търсите ковано желязо - Хефест е Вашият опитен и компетентен партньор!

ОБЯВИ

Хефест - изкупува всичко свързано с ковано желязо

  • Машини за производството на изделия от ковано желязо
  • Елементи от ковано желязо
  • Аксесоари от ковано желязо
  • Изделия от ковано желязо

Важно - Фабрика Хефест набира дистрибутори на изделия и елементи от ковано желязо в цялата страна!

Хефест - според митологията

Хефест - покровителят на огъня и изкусен ковачВ митологията, Хефест е покровител на огъня и обработката на метала като ковач, син на Зевс и Хера, роден на Олимп. Символът му е наковалня. Докато другите богове съдят хората, водят войни, ходят на лов, Хефест в най-голяма степен може да се нарече занаятчия - трудещия се най-много бог. Съгласно мита - Хера родила Хефест от себе си, след като се скарала със Зевс. След като и показали детето, тя се ужасила от хилавото му телце, хванала го за крачето и го хвърлила към земята. Той паднал в океана. Провървяло му, тъй като наблизо била Тетида, дъщерята на морския старец Нерей и нейната приятелка Евринома, дъщеря на Океан. Те го намерили и се грижили за него 9 години. Малкият Хефест не обичал нито музиката, нито танците, които всички други богове знаели до съвършенство. Не го теглело и към войната, тъй като бил куц, от падането си. Харесвало му да майстори разни неща. Харесвало му да майстори разни неща. Бързо се научил от къс безформено злато или сребро да изработва прекрасни бижута и неговите възпитателки скоро били изумени от изяществото на това, което излиза изпод ръцете му. Такава красота те не били виждали нито на небето, нито на земята. Изковал щита на Атина, колесницата на Хелиос, доспехите на Ахил, изваял Пандора и др. Зевс разбрал за неговата дарба и наредил на Хефест да построи Тартар с помощта на Хадес.

С негова помощ е победен Кронос. Създал копието на триумф, което представлявало трите жезъла в едно: жезъла на Зевс, двузъбеца на Хадес и тризъбеца на Посейдон. Съответства на римския бог Вулкан. Установен период на поколение:от около 1499 г. пр. н.е. до около 400 г. сл. н.е.
Култови средища на Хефест: остров Лемнос, датирано около 450 г. пр. н.е.

 

Източник - Уикипедия

Любопитни факти за кованото желязо

  - Коването на желязо е неразделна част от ковашкия занаят и заема важно място между художествените занаяти
  - Ковачество - старинен занаят за обработка на метали и изработка та метални изделия, свързан от древността и със строителството, заради употребяваните ковани гвоздеи, изработка на брадви, тесли, свредла, длета и др. инструменти, че даже и мечове, саби и т.н.
  - Железаро-ковашки работилници в България е имало по времето на османското владичество, когато във всички градове и по-големи села били изработвани най-различни селскостопански инструменти - мотики, копачи, лемежи, палешници, косери, лопати, коси, сърпове и други. Изработвали се и домашни предмети и аксесоари - огнищни прибори, маши, както и подкови и клинци, кантари и теглилки, а и оръжие през онези години на робство
  - По старинните архитектурни паметници се виждат майсторски изработени обкови по врати и прозорци от кован метал